*خانه شطرنج ساری خانه همه شطرنج بازان ایران*

مقایسه کنید مصاحبه قبلی اقای دکتر سعیدی مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط saye   
دوشنبه, 05 بهمن 1388 ساعت 18:46

عرض ادب و احترام دارم خدمت شما و همکاران محترمتان خصوصاً مدیرکل محترم جناب آقای حمیدی که محبت کردند همکاری خوبی را در این خصوص با ما داشتند که بتوانیم ورزش شطرنج را به جامعه مازندران و اهالی شطرنج بتونیم بیشتر بشناسونیم و عرض ادب و احترام دارم خدمت مردم عزیز ، پرتلاش و زحمت کش و پهلوان پرور استان مازندران انشاءا... که در این ماه عزیز ما را دعا می کنند و بتونیم هر چه بهتر در خدمت ورزش و مردم عزیزمان باشیم .

*آقای دکتر می خواهیم درباره شطرنج مفصل صحبت کنیم و تمام زوایایش را ببینیم در این فرصت تقریباً 40 دقیقه که با شما خواهیم بود با گزارشهایی که داریم . آقای دکتر درمورد شطرنج خب حرف و حدیث زیاد بوده است . یک مدت طولانی شاید شطرنج یک نوار خیلی ثابتی را داشت سپری می کرد . اتفاق فوق العاده ای توش نمی افتاد . یک رشته ورزشی بود که صرفاً وجود داشت ولی ما تو اندازه هایی که دلمان می خواست و در شان مازندران بود به یاد نمی آوریم شطرنج اینگونه باشد . شما فکر می کنم کار مشکلی را در پیش دارید . آقای دکتر سعیدی فکر می کنم مدت کوتاهی هم هست که تشریف آوردید . درست است ؟از کی؟

بله حدوداً دو ماهی هست .

*یک پیش درآمدی بفرمائید از شطرنج و در این دو ماه چه گذشته ؟ اصلاً موقعیت گذشته را شما بررسی کردید و انشاءا... برنامه هایی که دارید و تا وارد بحث شویم .

من اجازه می خواهم قبل از اینکه ورود کنم به برنامه ای که در حقیقت جزء برنامه های پیشنهادی من در انتخابات هیئت رئیسه شطرنج استان هست یک پیش زمینه ای از اینکه جایگاه شطرنج خود ورزش شطرنج به چه سبکی و به چه صورتی دنبال می شود و پیشینه شطرنج و بعد بریم به برنامه ای که در خدمت شما هستیم . خب شطرنج در حقیقت یک ورزش فکری و آن هم آمیخته با هنر و دانشی است که خروجی این بازی شطرنج برای بازیکنش می تونه صبر و شکیبایی و آرامش خاطر و در نهایت درست قضاوت کردن را به بازیکن شطرنج بیاموزد و آموزش دهد . در حقیقت می توانیم خروجی بازی شطرنج این پیامد را باید داشته باشد . درحقیقت و ما می تونیم در بازی شطرنج مهارت در زندگی ، مهارت در برنامه ریزی و دقت نظر و تصمیم گیری ما خطرکردن، شکست ناپذیری و حتی مبارزه ،حمله،دفاع را هم از شطرنج بیاموزیم که این می تونه در عمل این موضوع را ما تجربه کنیم . موضوع بعدی که وجود دارد در حقیقت خب سابقه شطرنج تو ایران به 1500 سال قبل بر می گردد از این منظر که اکثر مورخان قریب به اتفاقشان شطرنج را متعلق به هنر ایرانی ها می دانند . حالا بعضی از مورخان شطرنج را به هندیها نسبت می دهند ولی خب با توجه به سوابقی که وجود دارد که مستند هم هست شطرنج را به ایرانی ها در حقیقت به این موضوع *(چینی ها هم مدعی هستند آقای دکتر )       نه در تاریخ و مورخان و محققان هند و ایران را در حقیقت در رقابت همدیگر می دانند . از بابت شطرنج تا جایی که در زمان خلفای عباسی در دوره عباسی ، شطرنج یک جایگاه ویژه ای داشت در دربار خلفای عباسی و از این منظر می توانیم به اینجا برسیم که اساتید خاصی هم اون زمان وجود داشت و نهایتاً کسانی که شطرنج بازی می کردند جایگاه خاصی در دربار عباسی داشتند این خودش می تواند جایگاه این ورزش را در طول دوران های مختلف به ما ثابت بکنه و بعد از حمله اعراب به ایران اعراب و مسلمان ها شطرنج را از ایرانیان آموزش دیدند این خودش یک حرکت هست و در دوره 700 ه ق ما می بینیم که در زمان حدودداً فردوسی ، حافظ ، سعدی ما به اینجا می بینیم که خیلی از شعرای ما از الفاظ و مهره های شطرنج و صفحه شطرنج برداشتهای استفاده می کردند از شعرهایشان از این الفاظ خب این نشان دهنده این است که خود عرفا و شعرا هم جایگاه این بازی مفرح و اندیشه ای را درک  کرده اند حالا ما می آئیم به مرور زمان می آئیم نگاه می کنیم میبینیم در جنگهای صلیبی اروپائیها آمدند از مسلمانان و ایرانی ها این بازی را یاد گرفتند و این حرفه را یاد گرفتند خب این نشان دهنده این است که قدمت ما ایرانی ها از بابت بازی شطرنج و این حرفه جایگاه خاص خودش را دارد  * (مازندران چطور آقای دکتر ) حالا این به طبع برمی گردد به اینکه در ایران به چه صورت بوده و سالها قبل از انقلاب این حرفه به صورت جدی دنبال می شد بعد از انقلاب در یک وقفه کوتاهی این ورزش به نوعی تعطیل شده و به موازات اون سال 19 شهریور 67 حضرت امام این ورزش اندیشه ای را با شجاعت بی نظیری که داشت این ورزش را به صورت جدی آزاداعلام کردند* (مشروع) شد.

مشروع شده و ما از آن زمان شطرنج فعالیت حرفه ای خودش را در ایران به صورت جدی دنبال کرده *( درسته ) و می توانم در یک کلمه عرض بکنم که در یک جمله که تا جایی که شیخ عبدالله انصاری در شعر معروف خودش با تمامی مهره های شطرنج شعری را مطرح کرده که حالا اگر فرصت بود خدمتتان عرض می کنم .  * ( حالا انشاءاله آقای دکتر برگردیم به مازندران دیگر حالا فکر می کنم که در تاریخنشان دا ده شده که شطرنج خب واقعاً ریشه فوق العاده ای داشته و همان طور که خدمتتان عرض کردم فکر کنم که بعد از فوتبال و چوگان و سوارکاری شطرنج قدیمی ترین رشته ورزشی باشد که خب البته جایگاهش را در سراسر دنیا حفظ کرده است توی ایران هم بالتبع همینطور بوده و ما الان می بینیم که حالا در میادین مختلف آسیایی و حتی جهانی بچه های ما می رن خوب نتیجه می گیرند ولی جای مازندران خالی است قبول دارید آقای دکتر ؟ )
این برمی گردد به این که این یک چیز واضح و یعنی تقریباً کاملاً ثابت شده است که تو روشنه چند سال اخیر حالا من سه سالی هست که در فدراسیون مسئولیت اجرایی به عنوان مشاور عالی رئیس فدراسیون فعالیت می کنم این به صورت مشهوده یعنی مهد شطرنج در ایران این را عرض بکنم *( گیلان خیلی پیشرفت خوبی داره ) استانهای شمالی کشور هستند یعنی گیلان باید باشد که هست مقام اول را دارد بعد از گیلان گلستان هست بعد از آن تهران حالا تهران بنا به شرایط موقعیتی که هستش از قوم های مختلف که د تهران وجود دارند حالا نمی توانیم بیائیم بگوئیم صرفاً تهرانی هستند ولی خب جایگاه خاصش را در کشور دارد و می تونم با تاسف بگم که مازندران جزء مقام نوزدهم و بیستم کشور هست و از بابت جایگاهی که حداقل تا یک ماه دو ماه اخیر که این روال وجود داشته که جای تاسف است .
* ( درباره این دو ماه می خواهیم صحبت کنیم آقای دکتر و من خاطرم هست 2 ماه پیش در مجمع انتخابات هیئت شطرنج استان مازندران که فکر می کنم 2 کاندیدا بله 2 کاندیدا حضور داشتند شما و آقای ایمانی ( 3 نفر ) با آقای رضایی 3 نفر حضور داشتند که خب شما انتخاب شدید آقای دکتر مداحی هم بودند ریاست فدراسیون شطرنج که نشان دادند که علاقه خاصی به مازندران دارند ایشان پشت خط ارتباطی هستند . سلام آقای دکتر خسته نباشید )
“ من هم خدمت شما و همکاران محترمتان و مردم خوب استان مازندران سلام عرض می کنم “
* ( خواهش می کنم آقای دکتر انشاءاله که فرصتی باشد که بعداً در خدمتتان باشیم حضوری در برنامه توپ و در مورد شطرنج صحبت کنیم اما ما خیلی دوست داریم که بدانیم اولویت های مازندران برای فدراسیون چطور است ؟ آیا واقعاً فدراسیون نگاهش به مازندران به عنوان یک استان مستعد است یا صرفاً اینکه خب بالاخره یک استانی است که وجود دارد و باید کار کند تا بیاد و در اولویت های فدراسیون قرار بگیرد . )
” به طور کلی می شه گفت که همه استانهای ما از جهت استعدادها و همچنین امکانات شرایط بالقوه ای را دارند که وظیفه مدیران ورزشی اینه که این شرایط بالقوه را بالفعل کنند .*( بله ) استان مازندران هم یک شرایط و پتانسیل های خوبی داره اولاً همجواریش با حاشیه خزر که از آن طرف در کشورهای هم جوار ، خود استعدادهای فراوانی که در استان موجود هست پتانسیل هایی که هست شرایطی فراهم می کند که ما می توانیم بگیم که به هرحال بعنوان ایرانیان اصیلی که در این استان مقیم هستند از بهره هوشی بالایی برخوردار هستند  و در رشته شطرنج می توانند اینها جایگاه بالاتری را نسبت به شرایط امروز داشته باشند .
* ( بله آقای دکتر یک ذره بلندتر اگر صحبت کنید ممنون می شیم )
“ بله با توجه به همین وضعیتی که عرض کردم نگاه فدراسیون به مازندران نگاهی است که می تواند قطب شطرنج باشد
*( بله )  منوط بر اینکه استعدادهای خوب آنجا را شناسایی کنند من چند وقت پیش که رفته بودم در آذربایجان غربی به یکی دو مورد برخورد کردم که تو رده هاس سنی بازیکن های خوبی که شگفتی ایجاد کرده بودند *( بله ) یک بازیکنی بود به نام خردسال هم بود آقای غلامی و من دیدم که ایشان شگفتی ایجاد کرده بود و حتی با استاد بزرگ های ما خیلی خوب مواجه شده بود و نشان می دهد که شرایط استعدادی بسیار بالا است و هم آقای فدراسیون و هم هیئت استان و هم دکتر سعیدی که به هر حال مسئولیت هیئت استان را دارند این انتظار می ره که با شناسایی اینها و با کمک خود فدراسیون ما بتونیم اینها را در جایگاه بالاتری قرار دهیم .

* ( بله آقای دکتر الان آقای دکتر سعیدی هم اشاره داشتند که مازندران جایگاهش در کشور در ردههای میانی استان ها است تقریباً حول و هوش نوزدهم و بیستم درسته آقای دکتر ؟ بله *(ولی خب فاصله داریم تا برسیم به صدر استانهایی پیش رو حالا شما واقعاً توصیه ای دارید برای مازندران ؟ همین حضور آقای سعیدی فکر می کنم باز یک حرکت تازه بوده با توجه به اینکه ما سالها یک روند خیلی معمولی داشتیم یکنواخت شاید فدراسیون اون موقع زیاد حساسیت نداشتآقای دکتر مداحی همین طوره ؟ )
“ البته من نمی تونم راجع به گذشته قضاوت بکنم ولی فکر می کنم که حداقل حاضر مدیر کل محترم استان یک مقدار توجه بیشتری باید به این رشته داشته باشد *( بله ) به هرحال رشته شطرنج یکی از رشته های ورزشی است که خویشاوندی بیشتری با بعد انسانی ما دارد اکثر رشته های ورزشی بیشتر روی مانورهای جسمی و فیزیکی هستند *( بله ) و این رشته جنبه ذهنی دارد شاعر می گوید :

ای برادر تو همه اندیشه ای
مابقی خود استخوان و ریشه ای

یعنی ارزش انسانی ما به اندیشه ماست پس بنابراین من فکر می کنم که تربیت بدنی استان یک مقدار نسبت به این موضوع باید توجه بیشتری داشته باشد و از طرفی هم یک مقداری هماهنگی و یکپارچگی در اهالی شطرنج استان باید بیشتر باشد یعنی من احساس می کنم اگر انسجام و یکپارچگی در تمام پتانسیل های شطرنج در استان باشد حتما در جایگاه پنج تا استان اول کشور باید قرار بگیره *( ان شاءاله ) منتها من تصور می کنم که در این زمینه باید یک مقداری کار بیشتری انجام بگیرد
* (ان شاءاله ، ان شاءاله با حمایت های شما شطرنج مازندران بیاید و جایگاه گذشته اش را بدست بیاورد آقای دکتر مداحی )
” به هر حال من تشکر می کنم  * ( خواهش می کنم )

“ از اینکه یک چنین تریبونی را برای شطرنج و اهالی شطرنج استان فراهم کردید ”

* (قربان شما خیلی ممنون خدانگه دار ) ممنون خداحافظ

* ( آقای دکتر سعیدی در مورد به برنامه هایتان بفرمائید که حالا برای ارتقای وضعیت شطرنج در استان مازندران چه برنامه ای دارید ؟ )
خدمت شما عرض بکنم از بدو ورودمان به هیئت شطرنج استان ما با بررسی نقاط ضعف و قوتی که با توجه به شناختی که از سوی فدراسیون از شطرنج استان داشتم به این جمع بندی رسیدیم که متاسفانه بانک اطلاعات خاصی از شطرنج استان وجود ندارد که ما در یک پروسه زمانی مشخص از همه  دوستان و اهالی شطرنج استفاده کردیم . یک پکیج خاصی را آماده کردیم از بابت اینکه بتونیم یک بانک اطلاعاتی داشته باشیم که براساس همان برنامه ریزی کنیم و چشم اندازمان را تو شطرنج مازندران چشم انداز کوتاه مدت و بلند مدتمان را دنبال کنیم که می توانم با راه اندازی تشکیل کمیته های مختلف این بیس اول کار ما بود با راه اندازی کمیته آموزش و مربیان ، کمیته مسابقات ، کمیته داوران ، کمیته استعداد یابی ، کمیته پیشکسوتان و از همه مهمتر کمیته بانوان که پتانسیل خوبی در استان وجود دارد از این منظر که متاسفانه روی این بخش کار احساس می کنم که به صو رت جدی صورت نگرفته .)
* شما شروع کردید توی این بخش آقای دکتر ؟
بله بر همین اساس ما با ره اندازی این کمیته ها و نقش هر کدام از عزیزان را و واحدهای مختلف را به خود اهالی آن بخش سپردیم که این نشان دهنده این است که با همین تشکیل این کمیته ها و اعضای تشکیل شناسایی این کمیته ها اعضای کمیته ها این خودش یک قدم اولی بود برای برنامه های ما و در بعد بعدی که می توانست که این را به صورت اجرایی دنبال کند راه اندازی سایت رسمی استان است که متاسانه ما برای اطلاع رسانی منبع خاصی نداشتیم و راه اندازی این سایت ما را به سمتی برده که بتونیم همه اهالی شطرنج بدون واسطه و بدون مشکل با ما ارتباط برقرار کنند

من این را می خواهم عرض کنم ما از 17 شهرستان ما که در استان وجود داره به صورت جدی 5 یا 6 شهرستان ما فعال هستند تا 15 شهرستانمان نیمه فعال هستند و دو  سه شهرستانمان اصلاً هیئتی فعال نیست اصلاً هیئتی ندارند رئیس هیئتی ندارند مجمعی ندارند که ما بنا داریم انشاء اله در برنامه کوتاه مدتمان که کوتاه مدت به این معناست که به یک زمان بسیار کوتاه یک ماه آینده ما بتوانیم یک ماه 45 روز آینده روسای هیئت هایی که نداریم و هیئت هایی که غیرفعال هستند و نیمه فعال هستند را سامان بدهیم که ما با داشتن یک ستاد مشخص می تونیم یک ستاد قوی این 2 تا بیس اول کار ما بود که ما تونستیم این حرکت را دنبال کنیم که به طبع اون که وارد شهرستانها شدیم خودم وارد شهرستانهای مختلفی شدم تعامل با اداره تربیت بدنی روسای تربیت بدنی هست
*(الان شهرستان هایتان همه فعال هستند آقای دکتر سعیدی ؟ )

من این را می خواهم عرض کنم ما از 17 شهرستان ما که در استان وجود داره به صورت جدی 5 یا 6 شهرستان ما فعال هستند تا 15 شهرستانمان نیمه فعال هستند و دو  سه شهرستانمان اصلاً هیئتی فعال نیست اصلاً هیئتی ندارند رئیس هیئتی ندارند مجمعی ندارند که ما بنا داریم انشاء اله در برنامه کوتاه مدتمان که کوتاه مدت به این معناست که به یک زمان بسیار کوتاه یک ماه آینده ما بتوانیم یک ماه 45 روز آینده روسای هیئت هایی که نداریم و هیئت هایی که غیرفعال هستند و نیمه فعال هستند را سامان بدهیم که ما با داشتن یک ستاد مشخص می تونیم یک ستاد قوی می تونیم شطرنجمان را به نوعی به آن سرمنزل واقعی خودمان برسانیم

* ( درسته آقای دکتر یک موضوع جالب خدمتتان عرض کنم که مردم مازندران روی نام راه آهن خیلی حساس شده بودند یک چند سوائی هم پشت سر هم توی همین برنامه توپ هم ما بحث داشتیم در مورد اینکه تیم راه آهن بیاید توی مسابقات لیگ برتر فوتبال برای ما بازی کند که خیلی در موردش بحث شد تبادل نظر شد حتی گفتند اصلا آمده و شیرینی پخش کردند مردم ولی نیامد ولی مثل اینکه شما موفق شدیدراه آهن را بیاورد درسته ؟)
خدمت شما عرض بکنم ما در راستای همان برنامه ریزی که داشتیم و باید یک روح تازه ای وارد شطرنج استان می شد اهالی شطرنج ببینند حرکتی هست که بتوانند قصد همکاری را با هیئت مجموعه جدید داشته باشند با توجه به لطفی که مدیرعامل محترم راه آهن و همچنین مدیرعامل باشگاه راه آهن جناب آقای انصاری فر که از دوستان قدیمی بنده هستند ازشون خواهش کردیم و همچنین هیئت رئیسه فدراسیون
*(آقای دکتر اگر می دانستیم سر قضیه فوتبال هم شما را هم واسطه قرار می دادیم )
ما که اعلام آمادگی کردیم خدمت دوستان ولی خب شرایط توی آن مقطع شرایطش غیر قابل قبولی بود چرا اینکه تیم ها بسته شدند بازی ها برنامه بازی ها مشخص شده بود امکانش نبود .
* ( ولی در لیگ برتر شطرنج حضور پیدا کردید )

بله ما با توجه به اینکه مازندران در ده پانزده سال اخیر در لیگ برتر تیمی نداشته یعنی اولین باره که تیم لیگ برتر تیم وارد شده و بدون اینکه تشریفات قانونی را طی کند زیر دسته دو دسته 1 زیر گروه و از بابت لیگ برتر ما با توجه به لطفی که رئیس فدراسیون به من داشتند و درخواستی که ازشون کردم به این جمع بندی رسیدیم که موافقت کردند که ما این تیم را مجوزش را بگیریم برای ما صادر کردند و خب مشکلی را که از بابت دادن تیم نبود بحث اسپانسرش بود که محبت کردند جناب  انصاری فر و ما به نام راه آهن شمال برای اولین بار یک تیم کاملاً مازندرانی مربیان مازندرانی بازیکنان مازندرانی معرفی کردیم به لیگ برتر و از این بابت خوشحالم که *( الان وضعیت چطوره تو جدول آقای دکتر ؟ )

از 12 تیمی که هستند 5 تیم اول تمام اساتید بزرگ کشور و چند تا بازیکنان خارجی هستند از این بابت خوشحالم که ما بعد از این 5 تیم مقام ششم هستیم این برای من باعث افتخار هستش .
*( خیلی خوبه )

و از بعد برای اینکه همان طور که عرض کردم بحث بانوان را هم دنبال داشتیم مجوز هم برای بانوان در لیگ برتر گرفتیم باز هم خارج از تشریفات که باز هم جا دارد تشکر کنم هماز جناب آقای دکتر مداحی و هیئت رئیسه فدراسیون که اون هم در لیگ برتر داره فعالیتش را انجام می ده اون هم در مقام فکر می کنم ششم یا هفتم کشور داره فعالیت می کنه و ان شاء اله که بتونیم این بیس باشد که بچه های مازندران رو شریک کنیم در مسابقاتی که وجود داره .
* ( ان شاء اله آقای دکتر ما خبرها را که بررسی می کردیم گاهی اوقات متوجه می شدیم که مسابقات قهرمانی کشور برگزار می شه در شطرنج حالا بانوان و تیمی اعزام نمی شه واقعاً وضعیت به گونه ای بود که من فکر میکنم هیچ  امیدی اصلاً وجود نداشت که شطرنج باقی بماند صرفاً می توانست در همان منازل باشه و بازی بشه ولی به این شکل حرفه ای الحمدلله با حضور در لیگ فکر می کنم طلسمش هم شکسته شدن ان شاء اله در سالهای بعدی به فکر این هستید که ما در واقع اساتید بزرگ داشته باشیم اساتید فیده اصلاً ما فکر می کنم یک نقص کلی در مازندران از قدیم بوده )
من عرض من همین بود که در آن بانک اطلاعات ما را به خیلی از برنامه هایمان نزدیک می کنه در اینکه ما چه بازیکن های ریتینگ دار داریم چند تعداد مربیان درجه یک درجه دو و درجه سه داریم چه مقدار داور داریم اینها به ما این اطلاعات را می ده این بانک اطلاعات است که مارا راهنمایی می کنه در اجرای برنامه هایمان این را عرض کنم خدمت شما توی برنامه چشم اندازمان این است که ما ان شاء اله ان شاء اله با توجه به کمکی که ریاست محترم فدراسیون جناب آقای پریچهره مدیر کل محترم که جا داره توی این مدت خیلی با ما همکاری کردند تشکر بکنم معاونش ایشون که واقعاً معاونین و مدیرانشان که نهایت همکاری را با ما داشتند و مجموعه فعلی هیئت استان داشتند این هستش که ما در پایان 4 سال دو استاد بزرگ را در مازندران ان شاء اله حالا چشم اندازمان اینه .
* ( یادداشت کنم آقای دکتر ؟ )

بله یادداشت کنید و من قول می دهم که ان شاء اله تا پایان 4 سال قبل از 4 سال که بتوانیم این دو اساتید بزرگ را ما در مازندران داشته باشیم *( ان شاء اله ) و تا پایان امسال هم شرایطی را فراهم کردیم و جلسات مختلفی را با بازیکانان مطرح استان داشتم که متاسفانه تو 4 ، 5 سال اخیر حقشون استاد فیده ای و حداقل استاد بین المللی بوده متاسفانه محقق نشد فکر می کنم تا پایان امسال من بتونم 3 تا 4 بازیکن استاد فیده را از مازندران معرفی کنم و بالغ بر 20 بازیکن ریتینگ دار را ان شاء اله با برنامه ریزی که داشتیم داریم و اعزام به مسابقات رسمی به آن جمع بندی برسیم *(ان شاء اله)  که این دور از دسترس نیست و این قول را می دهم که این کار را انجام بدهم و در نهایت می توانید شما یادداشت کنید که در برنامه بعدی * ( خواهش می کنم امضاء هم می گیریم ازتون ) امضاء هم بگیرید .
*( خیلی ممنون از شما خب بحثمان را در مورد شطرنج ادامه می دهیم با جناب آقای دکتر سعیدی که فکر می کنم گزارشاتی که پخش شد آقای دکتر سعیدی شما را در جریان قرار داد که خب دوستان همه تقریباً احساس رضایت می کنند اما واقعاً به کار و تلاش بیشتری نیاز است حتما شما هم در واقع صحه می گذارید بر روی این مسئله و این که آقای دکتر نمی دانم با نظر من موافق هیتین یا نه اصلاً پایه های هر ورزشی یا تو خونه هاست یا تو مدرسه ها و آن جا پیچیده می شه شما فکر می کنم حتما توی این 2 تا مبحث حتماً وارد شدید درسته ؟ )
خدمت شما عرض بکنم در ادامه همان بررسی نقاط ضعف و قوتی که بود ما به این جمع بندی رسیدیم که 2 تا کار را به صورت جدی ادامه بدهیم یک بحثش این هست که یک مکان مناسبی را برای شطرنج بازان ایجاد بکنیم چرا که در خیلی از شهرهایمان مکان مناسبی برای حضور شطرنج بازان وجود نداره .
* ( حتماً تحت عنوان خانه شطرنج)
خانه شطرنج که باز هم تشکر می کنم از ریاست محترم فدراسیون که محبت کردند اجازه ی 17 خانه ی شطرنج را ما در مازندران گرفتیم که ان شاء اله *( در 17 شهر ؟ ) در 17 شهر بتوانیم با همکاری اداره تربیت بدنی و هیئت استان و مراکزی که وجود داره این کار را دنبال بکنیم که ما مجوز 4 شهرستان را به نوعی با روسای تربیت بدنی شان به جمع بندی رسیدیم و درحال نهایی شدن شهرهای نور ، تنکابن ، قائمشهر و آمل در حقیقت ما به یک نقطه نظر نهایی رسیدیم و در حال این هستیم که به توافق جدی برسیم که ان شاء اله زمینش هم به ما واگذار شده در اختیار ما هست بحث ساختنش و مراحل بعدی اش را که باید دنبال بکنیم این مهم ترین بخش کار ما هست بخش بخش دوم این که در ادامه برنامه ها ی بستر سازی که ما برای شطرنج داریم خب می دانید تمام شطرنج بازان از مدارس و دانشگاه ها هستند * ( بله ) و ما باید از طریق مدارس و دانشگاه ها ورود بکنیم و این استعدادها را شناسایی کنیم و به آنها آموزش بدیم و آن استعدادهای  بالقوه ای که وجود دارد و حرفه ای می تونن ورود بکنند را جذب بکنیم بر همین اساس 2 تا کار انجام دادیم یک بخش این هست که ما به اتفاق دوستانمان و اهالی شطرنج آکادمی را داریم تاسیس می کنیم آکادمی آموزش شطرنج استان که نخبه های شطرنج استان را از شهرهای مختلف بتوانیم زیر نظر این آکادمی و اساتید بزرگی که با آنها قرار داد  بستیم که بیایید و در استان حضور پیدا کنند را آموزش بدهند این بک برنامه ای هستش که فکر می کنم در کوتاهترین زمان اجرائی بشه بحث دوم این هستش که ما با سازمان آموزش و پرورش استان جلسات مختلفی را داشتیم که جا دارد باز هم از دوستان تشکر کنم در حال نوشتن توافق نامه ای هستیم که از فضا و امکانات 2 طرف استفاده کنیم آموزش رایگان را ما به مربیان ورزش مان در استان مازندران بدیم کلاس های توجیهی رابرای مربیان ابتدائی و مربیان حرفه ای هم بتونیم یک درجه مربیگری کارت مربیگری برایشان زیر نظر فدراسیون صادر بکنیم که این نشان دهنده این است که هر چه این دوستان تقویت بشوند و امکان فراهم بشود ما می تونیم از توانایی آموزش و پرورش استفاده کنیم نظارت بکنیم و پیگیری نظارت به معنا همکاری کنیم با محیط دانش آموزی استان که توی تفاهم نامه ما یک بندش این هستش که بتوانیم لیگ دانش آموزی را هم در استان راه اندازی کنیم .
*(خیلی جالبه )
در طول سال از مهر امسال تا پایان خرداد ماه که دانش آموزان در حال تحصیل هستند تو این وقت در اوقات فراغت،زنگ ورزش امکانات را ما متناسب با هم دیگر با تقسیم کاری که باآموزش و پرورش می کنیم انجام بدهیم همین کار را در دانشگاهها داریم دنبال می کنیم.
*(آقای دکتر من سوالم همین بود سوال بعدی ام که حالا با توجه به این که قرار است آموزش و پرورش دخیل باشد نکنه شبیه همین مسابقات آمزشگاهها باشه قهرمانی ها که برگزار می شد توی یک روز یعنی همه جمع می شوند 1 روز مسابقه می دهند و میرن ولی اگه لیگ بگذارید فوق العاده می شود )
نه ما در طول سال برنامه داریم که بتوانیم براساس یک برنامه زمانبندی شده که بچه ها درگیر در طول سال درگیر زنگ ورزش شان  40:30 (درچرخه تمرین و مسابقه اند )در چرخه تمرین باشند همین کار را در دانشگاه ها ما جا دارد تشکر کنم از جناب آقای دکتر میر شفیعی ریاست محترم دانشگاه آزاد منطقه 3 که محبت کردند با همکاران من در هیئت استان همکاری کردند و ما در صدد این هستیم که لیگ دانشجویان استان هم راه اندازی کنیم به چند دلیل . دلیل اولش این هستش که خیلی از دانشجویان غیر مازندرانی هستند . شطرنج بازان حرفه ای هستند می توانند این تعامل را با جوانان مازندرانی ما داشته باشند همان کاری که حالا بعضی از پایتخت مثل تهران این امکان برایش فراهم هستش که از توانائیهای استان های دیگر استفاده می کند همان کار را در استان انجام بدیم این یک تحول جدیدی می تونهو باشه بحث بعدی که من جا دارد از اینجا هم از جناب آقای مهندس هاشمی معاون عمرانی استان دار که واقعاً مدتی که ما خدمتشان بودیم همکاری جدی داشتند چند بار از مسابقات ما هم بازدید کردند ما جلسات مختلفی داشتیم خروجی این جلسه که به عنوان یک نوید است برای اهالی شطرنج استان این هستش که ما در هر شهرستان شهردارها یا نماینده شهرداری عضو هیئت رئیسه شهرستان ما باشند * (بسیار عالی ) مطلب دوم در هر شهرستان پارک به نام پارکی شطرنج را راه اندازی بکنیم با مشارکت شهرداری و نهایتاً اراضی کاربری ورزشی را در اختیار هیئت شطرنج بگذارند که ما بتوانیم از در قالب بخش خصوصی و مشارکت این را هم این امکان را فراهم کنیم لازم به یادآوری که من تو بحث دیگر تو بحث سازمان آموزش و پرورش ما هم به این جمع بندی رسیدیم که رئیس انجمن ورزش هر شهرستان عضو هیئت رئیسه شهرستانی ما هم قرار بگیرد  *( بسیار عالی بیشتر هم صحبت می کنیم با شما آقای دکتر

*( خب آقای دکتر من فکر می کنم داریم یواش یواش به پایان بحثمان نزدیک می شویم یک خرده سریعتر هم صحبت بکنیم که بتونیم در مورد همه مسائل صحبت کرده باشیم در مورد بحث آموزش من فکر می کنم خیلی مهم هست توی مازندران یک گریزی هم بهش داشته باشیم چه کارهایی کردید و برنامه ای دارید براش ؟ )
من عرض کردم در ادامه آن بحث آکادمی که دنبال کرده بودیم اون آکادمی در حقیقت مدیر برنامه آموزشی ما تو بخش مربیان ، داوران و بازیکنانی که توی این بخش تو بحث ارتقاشان و مسائل بعدی شان دنبال می کنند می توانه باشه و بر همین اساس ما ملاک عملمان آن دستورالعمل و اساس نامه ای که برای آن آکادمی ما در نظر گرفتیم توی آن چارچوب آموزش هایمان را به صورت یک طرح درسی مدون در طول سال برای تمامی شهرها با یک برنامه مشخص داریم چراکه مدیر برنامه ما در حقیقت یک تیم کارشناسی خواهند بود آن تیم کارشناسی به ما اعلام می کند در شهرستان آمل در شهرستان قائمشهر در بابل به چه صورت و توی چه رده ای و به چه صورت باید مربیان ما آموزش را داشته باشند که به صورت علمی و در حقیقت کارشناسی و حرفه ای کار را دنبال کنیم که بتوانیم به آن اهداف که خدمتتون عرض کردم برسیم بر همین اساس خب ما مجوز مربیگری درجه دو و سه را در استان گرفتیم هم داوری هم مربیگری که این
* ( برگزار خواهد شد ؟ )
برگزار خواهد شد که فدراسیون هم مجوز صادر کرده که جا دارد که دوستانمان همکاران ما در هیئت های شهرستانی همکاری کنند که برای مربیگری درجه 2 و در حقیقت درجه یک هم این هم در استان برای اولین بار این اتفاق می افتد و اگر این اتفاق بیافتد ان شاء اله که رخ خواهد داد از این منظر ما مربیان و داورهایی را خواهیم داشت که نه تنها استان را سرویس خواهند داد به عنوان یک حرفه در مسابقات مختلف حضور خواهند داشت . به عنوان یک حرفه و می توانند محل درآمد و محل حرفه اصلی این دوستان هم باشد که ما به دنبال این هستیم چراکه استان گیلان الان مربی ها و داورهایشان در تمامی مسابقات کشوری و بین المللی شرکت می کنند چراکه خب از این ابزار و از این امکان استفاده کرده اند در گلستان همین طور در تهران همین طور ما هم بنا داریم  ان شاء اله تا پایان امسال بتوانیم خودمان را با توجه به این برنامه ای که داریم و اهالی شطرنج پیشکسوتان ، مربیان و همه عزیزانی که دلشان به حال شطرنج می سوزد دعوت می کنم از این تریبون که تشریف بیاورند ما در خدمتشان هستیم که  ان شاء اله با این برنامه ای که داریم ما بتوانیم تا پایان امسال توی عملکرد فدراسیون با توجه به رشدی که داریم جزء 5 تیم اول کشور باشیم چراکه ما استارتمان در المپیاد ایرانیان این استارت را زدیم از جهت اطلاع شما 4 تیم را برای اولین بار از امسال فرستادیمش سال گذشته 1 تیم رفته امسال ما 4 تیم را دو تیم خانمها و دو تیم آقایان رابه المپیاد فرستادیم که از این 4 تیم که 4 تیم کامل هم بوده ما 3 مدال را کسب کردیم باز هم اینجا توانایی بانوان استان که دو مدال متعلق به بانوان بود که بر همین اساس جزء برنامه های اولویت دار ما هست که این برنامه داشته باشیم که  ان شاء اله اگر این کار را انجام بگیره این روند همه دوستان کمک بکنند ما تا پایان سال جزء 5 تیم اول کشور خواهیم شد .
*( ان شاء اله آقای دکتر من فکر می کنم 2 دقیقه بیشتر وقت نداریم با شما تا انتهای بحثمان در مورد اپن بابل مسابقات تورنمنت بین المللی بزرگ مرد بابل در واقع مرحوم نوشیروانی یک 3 یا 4 سالی برگزار نشد قرار بود امسال برگزار بشود مثل اینکه دوباره کنسل شد توضیح می فرمائید که ماجرا چه بود ؟ )
خدمت شما عرض بکنم همانطور که مستحضرید مسابقات بین المللی که در استانها برگزار می شه مسئولیت این مسابقات به عهده مدیرکل محترم هر استان است یا نماینده ایشان با همکاری اداره هیئت شطرنج هیئت استان خب فعلاً مسابقات بین المللی اپن بابل هم تابع همین شرایط هستش من خدمت دوستان رسیدم و 2 ماه قبل کهوارد استان شدم بعد از مجمع جلسه ما را با حضور دوستان ، مدیران تربیت بدنی استان هیئت شطرنج شهرستان و همچنین رئیس محترم تربیت بدنی بابل داشتیم و قرار شد کمیته مسابقات به ریاست مدیرکل تربیت بدنی برگزار بشود چراکه ما توی این مسابقات ارزی را باید از سازمان تربیت بدنی بعنوان ارز دولتی دریافت می کردیم و بر همین اساس ما این روند را دنبال کردیم و متاسفانه هیچ مکاتبه ای با هیئت استان اداره کل تربیت بدنی بابل صورت نگرفته بر همین اساس بنده بعنوان متولی شطرنج استان نامه ای به مدیرکل زدم چون از من خواستند که مسئولیت مسابقات را باید بپذیری من که در جریان مسابقات نبودم بر همین اساس نامه ای زدم که مسئولیت را نمی پذیرم در ادامه هم جلسه ای که در اداره کل تربیت بدنی داشتیم علی رغم میل باطنی مدیرکل محترم معاون ایشان و خود حقیر که بنا داشتیم این مسابقات را برگزار کنیم *( برگزار نشد ) هیئت شطرنج بابل متولی هایش را اعلام کردند ما نمی توانیم مسابقات را برگزار کنیم بر همین اساس این هیئت خودمان و همچنین اداره کل تربیت بدنی صورت جلسه ای که تنظیم شد به این جمع بندی رسیدیم که مسابقات را در یک وقت مناسبی برگزار کنیم * ( ان شاء اله ) چراکه با مدیریت مدیرکل اداره تربیت بدنی و هیئت شطرنج انجام بشود .
* ( ان شاء اله خیلی ممنون از حضورتان آقای دکتر سعیدی فکر می کنم بحث گرم و خوبی بوده و حتماً نظر دوستان هم جلب شد من فکر می کنم کارتان خیلی دشوار است با توجه به اینکه خب شطرنج رشته ای است که خب مثل مثلاً فوتبال و کشتی کسی نمی آید روی سکوهایش بشیند و تشویق کند همه باید ساکت و آرام باشند و ذهن ها خیلی فعال و پویا ایت کارتون خیلی سخته ان شاء اله که موفق باشید )
* ( خیلی ممنون و تشکر ) ان شاء اله  که ما با همکاری شما و کمک دوستان شما چون بالاخره این اطلاع رسانی که می تونه ما را به آن سرمنزل واقعی خودمون برساند ان شاء اله بتوانم در خدمت مردم و اهال شطرنج باشیم .
* ( خیلی ممنون و متشکر با شما خداحافظی می کنیم )

آخرین بروز رسانی در دوشنبه, 05 بهمن 1388 ساعت 20:11

افزودن نظر

کد امنیتی
Refresh

تبلیغات شما

لیگ برتر کشور

سایت رسمی مسابقات

لیگ برتر استان مازندران

نتایج دور به دور لیگ برتر مازندران

نمایش بازیهای لیگ برتر مازندران

دور اول تا دور سوم

ارتباط با ما